DEZRĂDĂCINARE sau UN NOU ÎNCEPUT-roman apărut în noiembrie 2012-

 
 
            

Această prezentare necesită JavaScript.

Reclame
Comentarii
  1. privatkredit spune:

    Le Humanities non sono, o quantomerno non sono sempre state territorio territorio arcadico e sublimato di pascolo filologico, di quieti storicismi enciclopedici. Sono state più spesso territorio di conflitto: o per meglio dire hanno avuto la capacità di nominare il conflitto, di istruirlo. Intrecciandosi a istanze di “vita activa”.

  2. Cassandra spune:

    Superb infmroation here, ol’e chap; keep burning the midnight oil.

  3. Mă bucur că mă număr printre norocoșii care au avut plăcerea și inspirația să citească acest roman minunat scris de doamna Helene Pflitsch. ”Dezrădăcinare sau un nou început” este o carte a zilelor noastre, a trăirilor noastre și a nevoilor noastre. Nevoile atrag, de obicei, alte nevoi, nevoia de iubire (sau de protecție) a Emmei a ajuns, printr-un concurs de împrejurări nefavorabile, să hrănească nevoia de dependență a lui Erich creând un cerc vicios de alte nevoi și dependențe din care, grație tot ei (sau tactului fin al autoarei), a reușit să iasă onorant.
    Romanul are darul să ridice un steguleț, să semnalizeze o culme la care mulți români aspiră să ajungă. Firește, poveștile diferă, dar de cele mai multe ori, din varii motive ce țin de noi și de ceilalți, aceste povești au același ”ceva” în comun, una cu cealaltă: greutatea unui nou început sau reticența sau stereotipiile… poate chiar xenofobia. Nimeni nu se așteaptă, cu adevărat, ca DINCOLO să fie din start mai bine decât AICI, nici Emma n-a făcut-o. ”Secretul” ei a fost perseverența, indiferent de situație și de greutăți. E ușor să te dai bătut, dar Emma n-a făcut-o. E o luptătoare, fapt pentru care, la final a reușit să ajungă la liman. Toată cartea pare o luptă continuă a protagonistei, o zbatere, dar dacă nu te miști, nu avansezi. Dacă stai, îți stă norocul și viața și fericirea. Emma n-a stat de-o parte, a participat. La ce? Poate la o nouă înrădăcinare pe un alt sol, într-o altă viață…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s